Podjetje z 10 letno tradicijo.

Kontakt

 

KLIMA BLATNIK d.o.o.
Videm 70a
1312 VIDEM - DOBREPOLJE


GSM: 031/394-694

E-mail:
klima.blatnik@yahoo.com

Rekuperatorji zraka

mitsubishi-lossnay-katalogMitsubishi Lossnay

 

 

V zaprtih prostorih se zrak s časom slabša, zato je potrebno dovajati v prostore svež zrak. V tradicionalnih sistemih prisilnega prezračevanja je potrebno zunanji zrak ogrevati ali hladiti, da ne bi prišlo do spremembe hidro-termičnega udobja v prostoru, kar zahteva visoko porabo energije.

Proizvajalec MITSUBISHI ELECTRIC je z občutljivostjo do varčevanja energije že pred 20 leti izumil in izdelal rekuperator toplote LOSSNAY, ki v prenaša termično energijo izhodnega zraka na doveden svež zrak.
Sistem je lahko vgrajen avtonomno ali v kombinaciji z sistemom klimatizacije.

lossnay_prikaz_delovanja

Primer delovanja LGH-50RX4 pri visoki hitrosti ventilatorja.
Učinkovitost izmenjave temperature 77%.

Princip delovanja

Delovanje rekuperatorja toplote LOSSNAY razumemo, če pihnemo topel zrak v tulec iz papirja; pri tem roke občutijo toploto, če pa pihnemo hladen zrak, občutimo hlad. Sistem LOSSNAY deluje po tem principu, tako da izkorišča lastnosti papirja pri izmenjavi temperature in vlage.
Osnovni element enote rekuperacije toplote LOSSNAY je izmenjevalni paket, izdelan iz posebnega, dodatno obdelanega, izredno tankega papirja, ki omogoča izmenjavo toplote in vlažnosti med vhodnim in izhodnim zrakom, istočasno pa preprečuje prehod plinov in nečistoč v zraku.

rekuperator_lossnay

Toshiba

Izdelava rekuperatorjev

template joomla 1.7
Copyright © 2011 - Izdelava in gostovanje spletnih strani | www.e-splet.si