Podjetje z 10 letno tradicijo.

Kontakt

 

KLIMA BLATNIK d.o.o.
Videm 70a
1312 VIDEM - DOBREPOLJE


GSM: 031/394-694

E-mail:
klima.blatnik@yahoo.com

Toplotne črpalke

daikin_toplotna_crpalka_zrak_vodaDaikin Altherma - Nizko temperaturna toplotna črpalka zrak-voda

 

 

 

 

daikin_nizkotemperaturna_toplotna_crpalkaDaikin Altherma - Nizko temperaturna toplotna črpalka (za hladno obdobje do -25oC zunanje temperature)

 

 

 

 

Visoko temperaturna toplotna črpalkaDaikin Altherma - Visoko temperaturna toplotna črpalka (temperatura vode do 80oC brez uporabe dodatnega grelnika)

 

 

 

 

Za več stanovanjske hiše in stanovanjske blokeDaikin Altherma - Za več stanovanjske hiše in stanovanjske bloke

 

 

 

 

gretje in hlajenjeDaikin Altherma - Za gretje in hlajenje (konvektor toplotne črpalke)

 

 

 

 

toplotna črpalka toshiba zrak vodaToshiba - Toplotna črpalka zrak-voda

 

 

 

 

toshiba_zrak_vodaMitsubishi - Ecodan (Zubadan in Power Inverter)

 

 

 

 

Kako deluje toplotna črpalka?

Toplotna črpalka črpa energijo nizke temperature iz okolja in ji poviša temperaturo za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke ponavadi izražamo z koeficientom zmogljivosti sistema, ki je navadno v razponu od 3 do 5. To pomeni, da so toplotne črpalke od 3 do 5 krat učinkovitejše od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva in imajo zato boljšo zmogljivost ogrevanja hiše tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah.

 

toplotna_crpalka_sistem

 

Pregled sistema toplotne črpalke Daikin Altherma - Serija 2012

 

daikin-altherma-zunanja-enotaZunanja enota toplotne črpalke

Zunanja enota ima optimizirano ohišje s prosto visečim konceptom toplotnega izmenjevalnika, kar preprečuje, da bi se s spodnje ali stranske plošče nabiral led in na ta način tudi preprečuje poškodbe ventilatorja in padec moči. Zaradi tega naprava pogosteje deluje na delni obremenitvi, manj je vklopov in izklopov, poveča se učinkovitost delovanja in podaljša se življenjski cikel. Ker ima toplotna črpalka prosto viseči toplotni izmenjevalnik ni več potreben grelnik dna.

 

 

daikin-altherma-notranja-enotaNotranja enota toplotne črpalke

Posebnost novih modelov Daikinovih nizkotemperaturnih toplotnih črpalk je v notranji enoti, ki je na voljo v dveh izvedbah: samostoječa (EKHV*) in stensko montirana (EKHB*). Obe različici sta na voljo samo za gretje ali kot model za gretje in hlajenje. Vgrajena imata rezervna električna grelnika za dodatno gretje med obdobjem z izredno nizkimi zunanjimi temperaturami ali kot rezervo v primeru okvar zunanje enote. Poleg tega sta zelo kompaktni in enostavni za vgradnjo, vse komponente so predhodno sestavljene in vsi deli so enostavno dosegljivi za vzdrževanje.

 

 

 

altherma_rezervoarRezervoar sanitarne tople vode (dodatna oprema)

Za oskrbo s toplo sanitarno vodo je  na voljo namenski vodni rezervoar iz nerjavečega jekla, ki je izdelan za visoko učinkovito ohranjanje toplotne energije. Kombinacija pomožnega električnega grelnika v zgornjem delu rezervoarja in toplotnega izmenjevalnika s toplotno črpalko v spodnjem delu zagotavlja zelo nizko porabo energije za hitro ogrevanje sanitarne vode. Rezervoar ima tudi funkcijo, ki enkrat tedensko samodejno segreje vodo na 70°C ali več in na ta način  prepreči možnost nastajanja bakterij legionele.

 

 

 

 

daikin-altherma-uporabniski-vmesnikUporabniški vmesnik

Novi je tudi visoko funkcionalni in za uporabo enostaven uporabniški vmesnik, ki omogoča povezavo z osebnim računalnikom in nalaganje kateregakoli evropskega jezika. Nastavitve delovanja se lahko pripravi v naprej in nato naloži na enoto med samim zagonom sistema prek osebnega računalnika. Nastavitve se lahko shranijo tudi kot varnostna kopija. Uporabniški vmesnik se lahko namesti na enoto ali v referenčno sobo z namenom funkcionalne uporabe sobnega termostata. Vmesnik omogoča moduliranje sobne temperature, tako da niža oziroma dviguje nastavitev temperature vode v odvisnosti od dejanske sobne temperature. Vmesnik nudi podatke o proizvedeni energiji in porabi električne energije na mesečni ali letni ravni, kar uporabnika zelo zanima.

 

montirana-toplotna-crpalka-zrak-voda-daikin-althermaPrava rešitev za izdelavo varčnih sistemov ogrevanja!

Daikinova toplotna črpalka zrak - voda Altherma je na tržišču že od leta 2006. Večletne dragocene izkušnje Daikinovi inženirjev so doprinesle k razvoju vedno boljših, varčnejših, učinkovitejših in zanesljivih modelov. Daikinove nizkotemperaturne toplotne črpalke sestavljajo zunanja in notranja enota. Zunanja enota jemlje toploto iz zunanjega zraka in dviguje njeno temperaturo do ravni, ki omogoča gretje. Ta toplota se zatem prenaša preko freonske napeljave v notranjo enoto. Od tu toplota (do 55°C) potuje do napeljave talnega gretja, konvektorjev toplotne črpalke, nizko temperaturnih radiatorjev ali običajnih kaloriferjev in v sistem gospodinjske vroče vode. Seveda pa je mogoč tudi obraten proces, ko objekta ne ogrevamo temveč hladimo.

template joomla 1.7
Copyright © 2011 - Izdelava in gostovanje spletnih strani | www.e-splet.si